Tomatbakad lax med grönt mos

Kultur och Nöje2015-04-28 08:00

Mos:

600 g fast potatis

250 g små ärter

1 dl mjölk

1 msk smör

250 g broccoli

Lax:

600 g laxfilé

1 kruka basilika

1 dl soltorkad tomatcrème

2 msk ströbröd (gärna panko)

salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Mos: Skala och dela potatisarna. Koka dem i en stor kastrull i saltat vatten. Koka ärterna tillsammans med potatisen de sista 5 minuterna.

Ansa och skär broccolin i mindre bitar.

Lax: Skär laxen i portionsbitar och lägg dem i en ugnsfast form. Hacka hälften av basilikan och blanda med tomatcrèmen. Bred blandningen på laxen och strö över ströbrödet. Krydda med salt och peppar. Stek i ugn ca 10 minuter.

Koka broccolin i saltat vatten 3-4 minuter.

Mos: Häll av vattnet från potatis/ärter och ställ tillbaka kastrullen på plattan. Häll i mjölken och låt den bli varm. Tag av kastrullen ifrån plattan och krossa potatis och ärter med en visp. Tillsätt smöret. Smaka av med salt och peppar.

Servera laxen med broccoli och mos.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!