Tofuwok med kantareller och vitkål

Kultur och Nöje2015-09-07 08:00

200 g tofu, marinerad i soja, hoisinsås och sesamolja, gärna några timmar innan tillagning

1 liten gul lök

100 g vitkål

0,5 röd chili

1 dl torkade kantareller, förvällda

2 msk hoisinsås

rapsolja

sesamolja

soja

risnudlar

Gör så här:

Dela löken i två delar och skiva den sen.

Fräs den tillsammans med finhackad chili i rapsolja tills den blir mjuk.

Strimla vitkålen och lägg ner den i woken och låt den bli mjuk.

Ta upp allt och lägg det i en skål.

Skär tofun i små kuber och woka den med svampen i rapsolja.

Koka risnudlar.

Vänd ner löken och kålen i wokpannan.

I med hoisinsåsen.

Blanda sesamolja och soja i en liten skål.

Servera risnudlarna med tofuwoken och ringla över sojablandningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!