½ gul lök
400 g portabello
800 g champinjoner
150 g bladspenat
100 g majs
olja
salt
1 silverlök
2 dl öl
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tomater
1 tomatillo
1 chili
2 jalapeño
1 vitlöksklyfta
20 g koriander
färskost
Gör så här:
Skiva gul lök och svamp, stek med olja på hög värme. Tillsätt bladspenat, majs och salt.
Skala och skiva silverlöken, separera löklagren från varandra så att du får lökringar. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt ägg.
Vispa i öl tills du får en fin frityrsmetskonsistens. Doppa lökringarna en och en i frityrsmeten och fritera i olja på ca 200 grader tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
Rosta tomater, tomatillo, vitlök och chili i en torr stekpanna. Lägg allt i en mixer tillsammans med koriander och salt. Mixa till en salsa.
Lägg svampfyllning på en tortilla, toppa med salsa, en friterad lökring och färskost.