Tacos de hongos

Kultur och Nöje2015-08-05 08:00

½ gul lök

400 g portabello

800 g champinjoner

150 g bladspenat

100 g majs

olja

salt

1 silverlök

2 dl öl

1 ägg

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tomater

1 tomatillo

1 chili

2 jalapeño

1 vitlöksklyfta

20 g koriander

färskost

Gör så här:

Skiva gul lök och svamp, stek med olja på hög värme. Tillsätt bladspenat, majs och salt.

Skala och skiva silverlöken, separera löklagren från varandra så att du får lökringar. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt ägg.

Vispa i öl tills du får en fin frityrsmetskonsistens. Doppa lökringarna en och en i frityrsmeten och fritera i olja på ca 200 grader tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.

Rosta tomater, tomatillo, vitlök och chili i en torr stekpanna. Lägg allt i en mixer tillsammans med koriander och salt. Mixa till en salsa.

Lägg svampfyllning på en tortilla, toppa med salsa, en friterad lökring och färskost.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!