Spenat- och kokossås

Kultur och Nöje2015-09-14 08:00

2 dl okokta röda linser

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

250 g frusen bladspenat (en aning tinad)

1 burk kokosmjölk

1 grönsaksbuljongtärning alt. 3 krm salt

1 tsk pressad citron

salt

peppar

cayennepeppar

Gör så här:

Koka linserna enligt anvisningar på paketet. Det gör inget om de inte är helt färdiga.

Hacka löken och skiva vitlöken fint.

Fräs lök, vitlök och spenat tillsammans i en mellanstor kastrull eller djup stekpanna.

När löken blivit blank, tillsätt kokosmjölk och buljong eller salt.

Låt såsen puttra i några minuter. Tillsätt linserna och låt dem koka med i ett par minuter. Tillsätt pressad citron. Smaka av med salt och peppar och gärna ett par stänk cayennepeppar.

Servera till pasta, ris, potatis eller vad du är sugen på!

Tips:

Om du är sugen på curry, tillsätt 1-2 tsk när du fräser grönsakerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!