2 dl okokta röda linser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g frusen bladspenat (en aning tinad)
1 burk kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning alt. 3 krm salt
1 tsk pressad citron
salt
peppar
cayennepeppar
Gör så här:
Koka linserna enligt anvisningar på paketet. Det gör inget om de inte är helt färdiga.
Hacka löken och skiva vitlöken fint.
Fräs lök, vitlök och spenat tillsammans i en mellanstor kastrull eller djup stekpanna.
När löken blivit blank, tillsätt kokosmjölk och buljong eller salt.
Låt såsen puttra i några minuter. Tillsätt linserna och låt dem koka med i ett par minuter. Tillsätt pressad citron. Smaka av med salt och peppar och gärna ett par stänk cayennepeppar.
Servera till pasta, ris, potatis eller vad du är sugen på!
Tips:
Om du är sugen på curry, tillsätt 1-2 tsk när du fräser grönsakerna.