Sött och syrligt i Lars dessert

Yrligt, sött och knaprigt. Det är dags för dessert.

Yrligt, sött och knaprigt. Det är dags för dessert.

Foto: Linda Kask

Kultur och Nöje2016-01-01 10:00

4 portioner

100 g vit choklad

3 äggulor

1 msk strösocker

1 1/2 dl vispgrädde

5 digestivekex

smör

4 dl blåbär

ekologiskt vaniljpulver+ lite socker, eller vaniljsocker med äkta vanilj.

Vispa äggulor med socker. Smält vit choklad över en kastrull med kokande vatten. Vispa ned chokladen i äggsmeten. Vispa vispgrädde och vänd ned i ägg- och chokladblandningen. Ställ i kylen cirka 30 minuter. Krossa digestivekex och stek smulorna i smör i en stekpanna. Blanda 4 dl blåbär med vaniljsocker. Lägg blåbär, chokladmousse och kexsmulor i olika lager i ett glas och servera!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!