Sötsur fläskfilé med ris

Kultur och Nöje2015-04-11 08:00

500 g fläskfilé

1 gul lök

1/2 spansk peppar

1 vitlöksklyfta

1 msk finriven ingefära

2 ananasringar

1 röd paprika

75 g sockerärter

4 portioner ris gärna basmati

salt och peppar

1 1/2 dl vatten

2 msk olja

2 msk tomatpuré

1 msk strösocker

2 msk vitvinsvinäger

1 dl ananasspad

1 msk majsstärkelse (Maizena)

Så här gör du

1.Putsa och strimla köttet.

2.Skala och skär löken i tunna strimlor. Kärna ur och finhacka den spanska pepparen. Skala och riv vitlök och ingefära. Hacka ananasen. Kärna ur och strimla paprika och sockerärterna.

3.Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

4.Salta, peppra och bryn köttet i hälften av oljan i en stor stekpanna. Lägg åt sidan.

5.Fräs lök, spansk peppar, vitlök, ingefära och paprika i resten av oljan i stekpannan. Vänd ner köttet.

6.Blanda vatten, tomatpuré, socker, vinäger, ananasspad och majsstärkelse. Häll det över köttet och låt puttra ihop ca 3 minuter. Vänd ner sockerärter och ananas.

7.Servera med nykokt ris

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!