Plättar
4 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 kg sötpotatis
1 dl solroskärnor
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk olja
Fetakräm
150 g fetaost
2 dl crème fraiche
Sallad
150 g haricots verts
1/2 kruka persilja
100 g solrosskott
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Plättar: Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl. Skala och riv sötpotatisen grovt. Blanda ner den i äggsmeten tillsammans med solroskärnor, salt och peppar. Sätt ugnen på 125 grader.
Fetakräm: Smula fetaosten och blanda med crème fraichen och smaka av med peppar.
Sallad: Ansa och koka bönorna i saltat vatten ca 3 minuter. Hacka persiljan och blanda med bönor, ärtskott, olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
Plättar: Stek plättarna i oljan i en stekpanna i omgångar och håll dem varma på en plåt i ugnen.
Servera plättarna med fetakräm och sallad.