Sötpotatisplättar med fetaost och solrosskott

Kultur och Nöje2015-10-05 08:00

Plättar

4 ägg

1 1/2 dl mjölk

1 dl vetemjöl

1 kg sötpotatis

1 dl solroskärnor

1/2 tsk salt

2 krm peppar

2 msk olja

Fetakräm

150 g fetaost

2 dl crème fraiche

Sallad

150 g haricots verts

1/2 kruka persilja

100 g solrosskott

1 msk olivolja

1/2 msk rödvinsvinäger

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader.

Plättar: Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl. Skala och riv sötpotatisen grovt. Blanda ner den i äggsmeten tillsammans med solroskärnor, salt och peppar. Sätt ugnen på 125 grader.

Fetakräm: Smula fetaosten och blanda med crème fraichen och smaka av med peppar.

Sallad: Ansa och koka bönorna i saltat vatten ca 3 minuter. Hacka persiljan och blanda med bönor, ärtskott, olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.

Plättar: Stek plättarna i oljan i en stekpanna i omgångar och håll dem varma på en plåt i ugnen.

Servera plättarna med fetakräm och sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!