Sommardessert med crème fraiche-glass

Kultur och Nöje2015-08-20 08:00

1­–1 1/2 l färska bär eller frukter, tex. plommon, björnbär, hallon

Glass:

1 dl vatten

1 dl socker

rivet skal av 1/2 apelsin

3 dl crème fraiche

Sås:

3 dl färska hallon

2–3 msk florsocker

Garnering:

citronmeliss

Gör så här:

Börja med glassen. Koka upp vatten, socker och apelsinskaloch låt det kallna. Rör i crème fraiche. Kör blandningen i en glassmaskin cirka 30 min, eller ställ in den i frysen och låt stå cirka 5 tim.

Mixa hallonen till såsen i en matberedare, smaksätt med florsocker.

Fördela såsen på tallrikar.

Lägg på de färska bären/frukterna och skeda upp glassen.

Garnera med citronmeliss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!