Solroskyckling

Kultur och Nöje2015-09-16 08:00

600 g kycklingfilé

2 dl vetemjöl

2 ägg

100 g solroskärnor

100 g riven ost

1 tsk salt

1 msk smör

1 msk olja

Gör så här:

Dela kycklingen i 8-12 bitar.

Blanda 1 dl mjöl på en tallrik.

Vispa sönder äggen i en skål.

Blanda solroskärnor, riven ost och resten av mjölet på en tallrik.

Salta och vänd kycklingbitarna i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen.

Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna.

Stek kycklingen på låg värme, 3-4 minuter på varje sida tills paneringen blivit gyllenbrun.

Servera gärna med sallad och pasta, ris eller potatis och en krispig grönsallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!