Sojabönscarbonare

Kultur och Nöje2015-05-20 08:00

4 port pasta, gärna tagliatelle

1 gul lök

1 msk olivolja

2 dl vispgrädde

2 dl vatten

1/2 tärning grönsaksbuljong

250 g sojabönor

1/2 förp grana padano flarn (à 100 g)

1/2 kruka persilja

250 g körsbärstomater

salt och peppar

4 ägg

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Koka upp vatten till pastan i en stor kastrull.

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olivoljan i en kastrull eller stekpanna ca 2 minuter. Rör ner grädde, vatten och smulad buljongtärning. Låt koka ca 5 minuter.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner sojabönorna när det återstår 2 minuter av koktiden.

Hacka osten grovt.

Hacka persiljan och rör ner den och hälften av osten i såsen.

Dela tomaterna i halvor.

Låt pastan rinna av. Lägg tillbaka den i kastrullen. Rör ner såsen. Blanda samman och värm till en krämig carbonara. Smaka av med salt och peppar.

Toppa carbonaran med resten av osten, tomater och äggulor och servera genast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!