4 port pasta, gärna tagliatelle
1 gul lök
1 msk olivolja
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1/2 tärning grönsaksbuljong
250 g sojabönor
1/2 förp grana padano flarn (à 100 g)
1/2 kruka persilja
250 g körsbärstomater
salt och peppar
4 ägg
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Koka upp vatten till pastan i en stor kastrull.
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olivoljan i en kastrull eller stekpanna ca 2 minuter. Rör ner grädde, vatten och smulad buljongtärning. Låt koka ca 5 minuter.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner sojabönorna när det återstår 2 minuter av koktiden.
Hacka osten grovt.
Hacka persiljan och rör ner den och hälften av osten i såsen.
Dela tomaterna i halvor.
Låt pastan rinna av. Lägg tillbaka den i kastrullen. Rör ner såsen. Blanda samman och värm till en krämig carbonara. Smaka av med salt och peppar.
Toppa carbonaran med resten av osten, tomater och äggulor och servera genast.