Sofia Furbergs recept på kimchi

Kimchi:

Kultur och Nöje2015-04-27 13:47

1 Huvud kinakål

2 st strimlade morötter

2 dl strimlad rättika

5 st salladslök

3 vitlöksklyftor

2 cm ingefära

2 msk chiliflakes

1 rejäl nypa jod fritt salt

En nypa socker

5 msk vassle

Gör så här:

Skala och strimla rättika och morot. Skär kinakål och salladslök i grova bitar. Lägg allting i en stor skål, riv över ingefära och pressa i vitlök. Häll på vassle, salt och socker. Tryck ur vätska ur grönsakerna. Detta kräver ganska mycket kraft och vilja. Arbeta tills dom släppt rejält med vätska. Häll i grönsaker och allt spad i en två liters glasburk med tätslutande lock. Låt stå i rumstemperatur tre dygn. Förvara sedan kimchin i kylen. Den håller sig i några veckor men blir bäst efter ca en vecka. Servera som tillbehör till kött eller sushi.

Vassle:

Yoghurt 3-6% fett

Häll en halv liter yoghurt i en ren kökshandduk i en finmaskig sil. Låt rinna av över natten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!