1 Huvud kinakål
2 st strimlade morötter
2 dl strimlad rättika
5 st salladslök
3 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
2 msk chiliflakes
1 rejäl nypa jod fritt salt
En nypa socker
5 msk vassle
Gör så här:
Skala och strimla rättika och morot. Skär kinakål och salladslök i grova bitar. Lägg allting i en stor skål, riv över ingefära och pressa i vitlök. Häll på vassle, salt och socker. Tryck ur vätska ur grönsakerna. Detta kräver ganska mycket kraft och vilja. Arbeta tills dom släppt rejält med vätska. Häll i grönsaker och allt spad i en två liters glasburk med tätslutande lock. Låt stå i rumstemperatur tre dygn. Förvara sedan kimchin i kylen. Den håller sig i några veckor men blir bäst efter ca en vecka. Servera som tillbehör till kött eller sushi.
Vassle:
Yoghurt 3-6% fett
Häll en halv liter yoghurt i en ren kökshandduk i en finmaskig sil. Låt rinna av över natten.