Sofia Furberg: Lyxig rawfood-tårta

Raw tårta recept

Kultur och Nöje2015-03-31 13:16

Botten:

2 dl pistagenötter

2 dl mandlar

12st färska dadlar

Ett krm flingsalt

Gör så här:

Klä en form med löstagbar botten med ett bakplåtspapper i botten.

Mixa nötter, urkärnade dadlar och flingsalt till en jämn smet. Tryck ut smeten i botten av formen.

Fyllning och dekoration:

300 gram hallon

En näve pistagenötter till dekoration

3,5 dl blötlagda cashewnötter

Saft från 2 lime

1 dl kokosolja smält

0.8 dl honung

1 vaniljstång

Gör så här:

Mixa cashewnötter honung kokosolja frön från en vaniljstång och saften från två lime till en slät smet.

Bred ut hälften av smeten på botten. Mixa 225 gram tinade eller färska hallon i resterande smet och bred ut det ovanpå så det blir två skikt. Frys tårtan minst fyra timmar men gärna över natten. Ta fram tårtan 30 min innan servering och förvara i kylen. Dekorera med pistagenötter och hallon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!