Botten:
2 dl pistagenötter
2 dl mandlar
12st färska dadlar
Ett krm flingsalt
Gör så här:
Klä en form med löstagbar botten med ett bakplåtspapper i botten.
Mixa nötter, urkärnade dadlar och flingsalt till en jämn smet. Tryck ut smeten i botten av formen.
Fyllning och dekoration:
300 gram hallon
En näve pistagenötter till dekoration
3,5 dl blötlagda cashewnötter
Saft från 2 lime
1 dl kokosolja smält
0.8 dl honung
1 vaniljstång
Gör så här:
Mixa cashewnötter honung kokosolja frön från en vaniljstång och saften från två lime till en slät smet.
Bred ut hälften av smeten på botten. Mixa 225 gram tinade eller färska hallon i resterande smet och bred ut det ovanpå så det blir två skikt. Frys tårtan minst fyra timmar men gärna över natten. Ta fram tårtan 30 min innan servering och förvara i kylen. Dekorera med pistagenötter och hallon.