Sofia Furberg: Frukosttips

Recept

Kultur och Nöje2015-03-26 13:06

Mandelmjölk och mandelmjöl:

115 gram mandel

1 liter vatten

Blötlägg mandeln över natten i kylen. Sila bort gamla vattnet och häll på en liter färskt vatten. Mixa i en blender tills mandeln är som ett grovt mjöl. Sila mjölken i en kanna. Förvara i kylskåp 3-4 dagar.

Mandelmjölet: bred ut mandeln på ett bakplåtspapper. Torka i ugn 85 grader ca. 2h eller tills det är helt tort.

Overnight oats:

1 dl havregryn

1 ½ dl mandelmjölk

1 torkat fikon

1 tsk chiafrön

En näve blåbär

1 tsk honung

Kanel

Kardemumma

Klipp fikonen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser i en skål. Häll upp i ett snyggt glas om du ska äta din overnight hemma annars i en lämplig burk med lock som du kan ta med på bussen eller tåget om du pendlar. Låt stå över natten. Ät med färska eller frysta bär på toppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!