Mandelmjölk och mandelmjöl:
115 gram mandel
1 liter vatten
Blötlägg mandeln över natten i kylen. Sila bort gamla vattnet och häll på en liter färskt vatten. Mixa i en blender tills mandeln är som ett grovt mjöl. Sila mjölken i en kanna. Förvara i kylskåp 3-4 dagar.
Mandelmjölet: bred ut mandeln på ett bakplåtspapper. Torka i ugn 85 grader ca. 2h eller tills det är helt tort.
Overnight oats:
1 dl havregryn
1 ½ dl mandelmjölk
1 torkat fikon
1 tsk chiafrön
En näve blåbär
1 tsk honung
Kanel
Kardemumma
Klipp fikonen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser i en skål. Häll upp i ett snyggt glas om du ska äta din overnight hemma annars i en lämplig burk med lock som du kan ta med på bussen eller tåget om du pendlar. Låt stå över natten. Ät med färska eller frysta bär på toppen.