Sofia Furberg: Ångkokt torsk och ångade grönsaker med yoghurtsås

Recept

Kultur och Nöje2015-03-26 13:09

2 portioner

400 gram färsk eller fryst torsk

100 gram broccoli

100 gram blomkål

½ fänkål

4 minimorötter

2 st salladslök

Trä ångkok

Torka torsken torr med papper. Salta och peppra. Klipp ut en bit bakplåtspapper att lägga i botten av ånginsatsen. Lägg dit torsken. Dela grönsakerna i mindre bitar, broccoli och blomkål i buketter och morot, salladslök och fänkål i stavar.

Lägg grönsakerna på övre lagret.

Tillsätt ca 1 cm vatten i botten av en kastrull. Koka upp.

Ställ dit torsken och sätt på locket. Efter tre minuter kan du ställa dit grönsakerna och koka ytterligare fem minuter.

Förbered under tiden såsen och salladen.

Yoghurtsås

2 dl turkisk yoghurt

2 msk olivolja

En knippe persilja

En knippe timjan

Salt

Peppar

Hacka örterna, rör ihop yoghurten med örter och olivolja.

Smaka av med salt och peppar.

Sallad

80 gram jungfrusallad

En knippe dill

Citron

Flingsalt

Svartpeppar

Olivolja

Plocka i fina dillkvistar i salladen

Pressa över saften från en halv citron

Salta men en nypa flingsalt och lite svartpeppar ur kvarn.

Ringla över en matsked olivolja

Slunga runt salladen i en skål.

Toppa rätten med salladen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!