2 portioner
400 gram färsk eller fryst torsk
100 gram broccoli
100 gram blomkål
½ fänkål
4 minimorötter
2 st salladslök
Trä ångkok
Torka torsken torr med papper. Salta och peppra. Klipp ut en bit bakplåtspapper att lägga i botten av ånginsatsen. Lägg dit torsken. Dela grönsakerna i mindre bitar, broccoli och blomkål i buketter och morot, salladslök och fänkål i stavar.
Lägg grönsakerna på övre lagret.
Tillsätt ca 1 cm vatten i botten av en kastrull. Koka upp.
Ställ dit torsken och sätt på locket. Efter tre minuter kan du ställa dit grönsakerna och koka ytterligare fem minuter.
Förbered under tiden såsen och salladen.
Yoghurtsås
2 dl turkisk yoghurt
2 msk olivolja
En knippe persilja
En knippe timjan
Salt
Peppar
Hacka örterna, rör ihop yoghurten med örter och olivolja.
Smaka av med salt och peppar.
Sallad
80 gram jungfrusallad
En knippe dill
Citron
Flingsalt
Svartpeppar
Olivolja
Plocka i fina dillkvistar i salladen
Pressa över saften från en halv citron
Salta men en nypa flingsalt och lite svartpeppar ur kvarn.
Ringla över en matsked olivolja
Slunga runt salladen i en skål.
Toppa rätten med salladen.