Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Kultur och Nöje2015-09-09 08:00

1 kg potatis

500 g laxfilé

2 msk grovt salt

1 msk socker

2 finhackade äpplen

2 msk riven pepparrot

1 dl matyoghurt

0,5 msk fransk senap

0,5 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

Gör så här:

Koka potatisen i lättsaltat vatten.

Skär laxen i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Blanda salt och socker och vänd laxskivorna i det. Låt stå i rumsvärme cirka 20 minuter.

Blanda äpple, pepparrot och yoghurt. Smaka av med senap, salt och peppar.

Skölj laxen i kallt vatten och torka av skivorna med hushållspapper.

Hetta upp en grill- eller stekpanna utan smör eller olja. Stek laxskivorna 30 sekunder på varje sida, de ska i princip bara ner i den glödheta pannan och vända.

Servera med salsa och kokt potatis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!