4 port
1 rejäl klyfta vitkål
4 salladslökar
2 morötter
1 gul eller röd paprika
10 champinjoner
4 ägg
1 bit ingefära
3 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt, välj styrka efter smak
2 lime
2-3 teskeder grön curry
salt, peppar
honung
kokosflingor och cashewnötter/jordnötter
Strimla vitkålen, salladslöken och paprika och morötter. Skiva champinjonerna. Hacka vitlök och chili, riv ingefäran på fint rivjärn. Stek allt hastigt i olja, grönsakerna ska vara krispiga. Slå över äggen och rör om tills de blir till små, gryniga bitar. Tillsätt curryn, salta och peppra om det behövs. Smaka av med lite flytande honung. Strö sist över hackad koriander, och servera med jordnötter/cashewnötter strödda över maten, eller i en skål vid sidan av. Pressa över lite lime strax innan servering. Servera också en klyfta med lime vid sidan av till varje tallrik. Önskas nudlar, koka dem enligt anvisning på förpackningen och vänd ihop dem med grönsakerna. Den som är riktigt hungrig kan tillsätta stekt tofu i bitar eller kyckling i strimlor, alternativ lite skinka. Klart!
Smaklig måltid!