Smördegsflarn med kabanoss och kronärtsskockor

Kultur och Nöje2015-06-05 08:00

1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)

4 msk tomatpesto

4 kabanoss

250 g färsk smördeg

3 msk pumpakärnor

1 kruka persilja

200 g färskost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skiva kronärtskockorna och lägg dem i en bunke. Vänd dem försiktigt med tomatpeston.

Dela varje korv i fyra delar på längden

Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper.

Fördela kronärtskockorna och korvarna med snittytan uppåt på smördegen.

Grädda flarnet mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelvärme.

Plocka persiljan.

Klicka ut färskosten på det nygräddade flarnet, strö på solroskärnorna och persiljan.

Servera flarnet med sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!