Sagolikt goda biskvier med smak av Marianne

Gott och snyggt. Små, ljuvliga biskvier med len smörkräm. Mariannegodis och pepparmintsolja smaksätter krämen.

Gott och snyggt. Små, ljuvliga biskvier med len smörkräm. Mariannegodis och pepparmintsolja smaksätter krämen.

Foto:

Kultur och Nöje2015-12-15 15:00

Videon är inte längre tillgänglig

Mariannebiskvier

Cirka 30 stycken

125 g socker

50 g äggvita (2 st)

250 g mandelmassa

Sätt ugnen på 180 grader. Lös sockret med hälften av äggvitan. Tillsätt den rumstempererade mandelmassan, enklast är det om man river den. Blanda till en smidig klumpfri deg och tillsätt resterande äggvita och blanda tills det blir en slät och fin massa. Klicka ut smeten stora som enkronor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10-15 min eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg.

Fyllning:

150 gram rumsvarmt smör

1 äggula

2 1/2 dl florsocker

15 st Marianne godis

10 droppar pepparmintsolja

Topping : 200 gram mörk choklad

Låt krämen vila ett tag. Klä sedan biskvibottnarna med krämen, formen ska vara jämn och toppig. Använd en bred liten kniv eller ett silikonverktyg. Ställ in i kyl så att krämen får stelna lite och doppa sedan i chokladen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!