Videon är inte längre tillgänglig
Mariannebiskvier
Cirka 30 stycken
125 g socker
50 g äggvita (2 st)
250 g mandelmassa
Sätt ugnen på 180 grader. Lös sockret med hälften av äggvitan. Tillsätt den rumstempererade mandelmassan, enklast är det om man river den. Blanda till en smidig klumpfri deg och tillsätt resterande äggvita och blanda tills det blir en slät och fin massa. Klicka ut smeten stora som enkronor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10-15 min eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg.
Fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
15 st Marianne godis
10 droppar pepparmintsolja
Topping : 200 gram mörk choklad
Låt krämen vila ett tag. Klä sedan biskvibottnarna med krämen, formen ska vara jämn och toppig. Använd en bred liten kniv eller ett silikonverktyg. Ställ in i kyl så att krämen får stelna lite och doppa sedan i chokladen.