Sallad
1/4 fänkål (ca 100 g)
1/2 msk citronsaft
1/4 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/4 rödlök
1/4 påse mangoldskott (à 65 g)
Pasta
1 port pasta fusilli
150 g laxfilé
1/2 tsk olja
salt och peppar
1/2 dl crème fraiche
1/4 g saffran
Så här gör du
Sallad: Hyvla fänkålen så tunt som möjligt och blanda den med citronsaften.
Dela tomaterna. Skala och skär löken i tunna skivor.
Blanda fänkål, tomater, lök och mangoldskott.
Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skär laxen i två bitar. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av. Koka upp crème fraichen med saffranet i pastakastrullen, krydda med salt och peppar.
Blanda ner pastan i saffranscrèmen och servera med laxen och salladen.