Saffranspasta med lax och fänkål

Kultur och Nöje2015-04-14 07:00

Sallad

1/4 fänkål (ca 100 g)

1/2 msk citronsaft

1/4 ask körsbärstomater (à 250 g)

1/4 rödlök

1/4 påse mangoldskott (à 65 g)

Pasta

1 port pasta fusilli

150 g laxfilé

1/2 tsk olja

salt och peppar

1/2 dl crème fraiche

1/4 g saffran

Så här gör du

Sallad: Hyvla fänkålen så tunt som möjligt och blanda den med citronsaften.

Dela tomaterna. Skala och skär löken i tunna skivor.

Blanda fänkål, tomater, lök och mangoldskott.

Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Skär laxen i två bitar. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.

Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av. Koka upp crème fraichen med saffranet i pastakastrullen, krydda med salt och peppar.

Blanda ner pastan i saffranscrèmen och servera med laxen och salladen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!