Ruccolasalad med grillat päron och vinägrett

Kultur och Nöje2015-07-24 08:00

½ l ruccola, avsköljd

1 l grönsallad, ex. babyspenat och manché, avsköljd

0,75 dl valnötter

1 mellanstort päron

olivolja

1 dl hyvlad parmesan

3 msk äppelcidervinäger

2 msk lönnsirap

½ tsk dijonsenap

flingsalt

svartpeppar

Gör så här:

Rosta valnötterna i ugnen på 180° i ca 7–8 minuter.

Skaka ihop ingredienserna till vinägretten (olivolja, äppelcidervinäger, lönnsirap, dijonsenap, salt och peppar) i en glasflaska.

Skär några mm av skinnet på två motsatta sidor av päronet. Skiva därefter päronet i 1 cm tjocka skivor. Skär bort kärnhuset.

Pensla bägge sidor med lite olivolja. Grilla dem på hög värme i 1–2 minuter på varje sida. Vänd bitarna försiktigt så att de inte går sönder.

Skär dem i strimlor.

Fördela salladen på dina tallrikar.

Toppa med päronbitar, valnötter och hyvlad parmesan.

Ringla över vinägretten och servera omgående.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!