½ l ruccola, avsköljd
1 l grönsallad, ex. babyspenat och manché, avsköljd
0,75 dl valnötter
1 mellanstort päron
olivolja
1 dl hyvlad parmesan
3 msk äppelcidervinäger
2 msk lönnsirap
½ tsk dijonsenap
flingsalt
svartpeppar
Gör så här:
Rosta valnötterna i ugnen på 180° i ca 7–8 minuter.
Skaka ihop ingredienserna till vinägretten (olivolja, äppelcidervinäger, lönnsirap, dijonsenap, salt och peppar) i en glasflaska.
Skär några mm av skinnet på två motsatta sidor av päronet. Skiva därefter päronet i 1 cm tjocka skivor. Skär bort kärnhuset.
Pensla bägge sidor med lite olivolja. Grilla dem på hög värme i 1–2 minuter på varje sida. Vänd bitarna försiktigt så att de inte går sönder.
Skär dem i strimlor.
Fördela salladen på dina tallrikar.
Toppa med päronbitar, valnötter och hyvlad parmesan.
Ringla över vinägretten och servera omgående.