Risotto med rostad pumpa

Kultur och Nöje2015-11-16 08:00

1 butternutpumpa

2 msk olivolja

salt och peppar

1 gul lök

1 msk olivolja

4 port arborioris

1 1/2 dl matlagningsvin

5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)

1/2 kruka rosmarin

1 dl flagad grana padano ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in en plåt i ugnen.

Risotto: Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar lägg dem i en bunke. Blanda dem med olivoljan, krydda salt och peppar. Häll ut pumpan på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills pumpan är mjuk.

Skala och hacka löken. Fräs den någon minut i olivoljan i en kastrull. Rör ner riset och låt det fräsa med under omrörning. Tillsätt vinet och koka ner till knappt hälften återstår.

Tillsätt sedan buljongen lite i taget under omrörning och koka tills riset är färdigt med tuggmotstånd. Späd med vatten om det behövs.

Blanda ner pumpan. Hacka rosmarinen och vänd ner.

Grovriv osten på rivjärn och rör ner den strax innan servering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!