Recept: Ugnstorsk med rostad sötpotatis

Kultur och Nöje2016-05-24 08:00

ca 500 g sötpotatis

600 g fast potatis

2 msk olivolja

1 tsk timjan

Torsk

ca 600 g torskfilé

2 msk senap

1 tsk paprikapulver

2 krm salt

1 krm peppar

2 msk ströbröd

1 msk olivolja

Grönsaker

1/2 ask färsk persilja (à 20 g)

250 g körsbärstomater

Sås

2 msk chilisås

1 1/2 dl gräddfil

Gör så här:

Tina fisken om fryst används. Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en ugnsplåt.

Potatis: Skölj och skär all potatis i klyftor. Blanda dem med olivolja, timjan, salt och peppar. Häll ut dem på den förvärmda plåten och rosta först cirka 15 minuter.

Torsk: Bred senap på torskfiléerna. Blanda paprikapulver, salt, peppar och ströbröd och strö det på fisken. Lägg den på potatisplåten och ringla över olivoljan. Sätt in plåten ytterligare cirka 10 minuter.

Grönsaker: Hacka persiljan. Dela tomaterna.

Gräddfil: Blanda chilisås med gräddfil. Krydda med salt och peppar.

Servera torsken med potatis, tomater och sås. Strö över persiljan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!