Recept: Stekta nudlar med biff och rostad lök

Kultur och Nöje2016-11-22 08:00

250 g äggnudlar

400 g lövbiff

1.5 dl hoisinsås

1 msk olivolja

2 salladslökar, strimlade

70 g babyspenat

2 dl rostad lök

salt

1 lime, klyftad

ev 1 kruka färsk koriander

Gör så här:

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten så att de inte blir överkokta av eftervärmen.

Strimla lövbiffen. Låt den marinera i 0,5 dl av hoisinsåsen minst fem minuter.

Hetta upp olja i en stekpanna eller wok. Stek köttet i omgångar.

Vänd ihop nudlarna med kött, salladslök och spenat.

Tillsätt resten av hoisinsåsen och dra av från värmen när allt är varmt. Smaka av med salt.

Toppa med rostad lök och servera med en limeklyfta och ev färsk koriander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!