Recept - snabba gulaschen

Kultur och Nöje2015-11-09 08:00

4 port ris eller annat gryn

1 vitlöksklyfta

2 gula paprikor

1 dl hackad gul lök

1 msk olja

1 tsk hel kummin

2 msk tomatpuré

390 g finkrossade tomater

2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)

ca 500 g blandfärs

salt och peppar

1/2 kruka persilja

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Skala vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.

Bryn den gula löken och paprikan i hälften av oljan i en gryta tillsammans med mortlad kummin några minuter tills grönsakerna börjar få färg.

Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.

Tillsätt tomatkross och buljong och låt det koka upp.

Bryn färsen i resten av oljan i en stekpanna, lägg över den i grytan.

Låt koka cirka fem minuter. Smaka av med salt och peppar.

Hacka persiljan.

Servera gulaschen med riset och strö på persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!