4 port ris eller annat gryn
1 vitlöksklyfta
2 gula paprikor
1 dl hackad gul lök
1 msk olja
1 tsk hel kummin
2 msk tomatpuré
390 g finkrossade tomater
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
ca 500 g blandfärs
salt och peppar
1/2 kruka persilja
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
Bryn den gula löken och paprikan i hälften av oljan i en gryta tillsammans med mortlad kummin några minuter tills grönsakerna börjar få färg.
Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt tomatkross och buljong och låt det koka upp.
Bryn färsen i resten av oljan i en stekpanna, lägg över den i grytan.
Låt koka cirka fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan.
Servera gulaschen med riset och strö på persilja.