Recept: Smakrika fiskbullar

Kultur och Nöje2016-02-25 08:00

400 g vit fisk, så som hoki eller torsk (välj KRAV- eller MSC-märkt fisk)

1/4 hackad gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 burk grillad paprika

1,5 msk tomatpesto

1 ägg

vitpeppar och salt efter smak

1,5 msk fiberhusk

Sås:

1/4 hackad gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 burk grillad paprika

1,5 msk tomatpesto

3 dl kokosmjölk

färska eller torkade örter (jag hade i ett par nypor persilja)

Så här gör du:

Fiskbullar: Mixa alla ingredienser förutom fiberhusken men inte för länge, det är gott med lite "bitar". Förflytta till en bunke, strö över fiberhusk och arbeta ihop med händerna. Rulla till bollar och ställ in i kylen medan du börjar med såsen.

Såsen: Fräs gul lök och vitlök i olivolja tills löken mjuknat något. I en bunke, mixa ihop lökfräset, rostad paprika, pesto och cirka 1 dl kokosmjölk. Rör sedan ner resten av kokosmjölken med en sked och ställ åt sidan.

Stek fiskbullarna på hög värme så de får lite yta, sänk sedan värmen och slå över såsen.

Låt puttra på låg-medel hög värme tills bullarna är färdiga, salta och peppra eventuellt om du vill det. Smaka av, helt enkelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!