2 auberginer
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 tsk oregano
salt och peppar
1 förp urkärnade gröna oliver (à 140 g)
6 tomater
1/2 dl skalad mandel
2 torkade piri-piri
2 msk rödvinsvinäger
1 dl vitt matlagningsvin
2 msk kapris
600 g torskrygg
2 msk smör
Till servering
1 kruka persilja
krutonger
Gör så här:
Gryta: Skär auberginerna i tärningar. Skala och skiva lök och vitlök.
Stek auberginetärningarna i olivoljan i en stekpanna tills det får fin färg. Tillsätt lök och vitlök, fräs tills den är mjuk. Krydda med oregano, salt och peppar.
Hacka oliver, tomater och mandel grovt. Rör ner tomaterna i pannan och låt koka sönder något. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan.
Torsk: Stek torsken i smöret i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Till servering: Vänd ner persiljan i auberginegrytan. Servera den till torsken toppa med krutongerna.