Recept: Siciliansk auberginegryta med torsk

Kultur och Nöje2015-12-28 08:00

2 auberginer

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

1/2 dl olivolja

1 tsk oregano

salt och peppar

1 förp urkärnade gröna oliver (à 140 g)

6 tomater

1/2 dl skalad mandel

2 torkade piri-piri

2 msk rödvinsvinäger

1 dl vitt matlagningsvin

2 msk kapris

600 g torskrygg

2 msk smör

Till servering

1 kruka persilja

krutonger

Gör så här:

Gryta: Skär auberginerna i tärningar. Skala och skiva lök och vitlök.

Stek auberginetärningarna i olivoljan i en stekpanna tills det får fin färg. Tillsätt lök och vitlök, fräs tills den är mjuk. Krydda med oregano, salt och peppar.

Hacka oliver, tomater och mandel grovt. Rör ner tomaterna i pannan och låt koka sönder något. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Hacka persiljan.

Torsk: Stek torsken i smöret i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

Till servering: Vänd ner persiljan i auberginegrytan. Servera den till torsken toppa med krutongerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!