150 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 st ägg
2 1/2 dl ekologiskt vetemjö
2 tsk vaniljsocker
1 krm saltplus smör till formen
Topping
75 g mandelflagor
2 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Riv mandelmassan och mortla kardemummakärnorna.
Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, cirka 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen cirka 20–25 min.
Låt kakan svalna.
Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
Vispa grädden lätt.
Bred ut grädden över den avsvalnade kakan.
Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Klart att servera!