Recept: Semmelkaka

Kultur och Nöje2016-02-10 08:00

150 g smör

100 g mandelmassa

2 tsk kardemummakärnor

2 1/2 dl strösocker

3 st ägg

2 1/2 dl ekologiskt vetemjö

2 tsk vaniljsocker

1 krm saltplus smör till formen

Topping

75 g mandelflagor

2 dl vispgrädde

florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret. Riv mandelmassan och mortla kardemummakärnorna.

Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.

Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, cirka 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.

Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen cirka 20­–25 min.

Låt kakan svalna.

Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.

Vispa grädden lätt.

Bred ut grädden över den avsvalnade kakan.

Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Klart att servera!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!