Recept: Pasta rosso

Kultur och Nöje2016-06-02 08:00

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 morötter

2 msk olivolja

390 g krossade tomater

1/2 burk mascarponeost (à 250 g)

1/2 dl vatten

1/2 dl chilisås

salt och peppar

Pasta

4 port pasta (gärna penne rigate)

Sallad

1 röd paprika

250 g bönmix

65 g ruccola

olja

vinäger

Gör så här:

Tina bönmixen.

Sås: Skala och hacka löken. Skala och riv vitlök och morötter. Fräs allt i olivolja i en stekpanna. Blanda ner tomater, mascarpone, vatten och chilisås. Låt sjuda cirka tio minuter.

Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Sallad: Ansa och skär paprikan i bitar, blanda den med bönor och rucola. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar.

Sås: Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.

Servera pastan med sås och sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!