1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk olivolja
390 g krossade tomater
1/2 burk mascarponeost (à 250 g)
1/2 dl vatten
1/2 dl chilisås
salt och peppar
Pasta
4 port pasta (gärna penne rigate)
Sallad
1 röd paprika
250 g bönmix
65 g ruccola
olja
vinäger
Gör så här:
Tina bönmixen.
Sås: Skala och hacka löken. Skala och riv vitlök och morötter. Fräs allt i olivolja i en stekpanna. Blanda ner tomater, mascarpone, vatten och chilisås. Låt sjuda cirka tio minuter.
Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Sallad: Ansa och skär paprikan i bitar, blanda den med bönor och rucola. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar.
Sås: Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.
Servera pastan med sås och sallad.