Recept: Pasta med lax och räkor

Kultur och Nöje2016-02-15 08:00

300 g pasta t ex pappardelle

300 g skinn- och benfri lax

200 g skalade räkor

2,5 dl mellangrädde

1 dl torrt vitt vin

2 msk skaldjursfond

0,5 krm cayennepeppar

1,5 msk majsstärkelse

Gremolata:

rivet skal av 1 citron

1 dl hackad persilja

2 finhackade vitlöksklyftor

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop gremolatan. Skär laxen i bitar. Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp. Tillsätt laxen och låt koka 2-3 min. Rör ner räkorna, häll såsen över den nykokta pastan och strö över gremolata.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!