Recept: Nudlar med grönsaker och cashawnötter

Kultur och Nöje2016-04-11 08:00

4 portioner risnudlar

1 grön paprika

1/2 påse salladslök (à 125 g)

1 knippe rädisor

200 g rättika

2 morötter

1 1/2 msk olja

Limedressing

1 lime

1/2 msk riven ingefära

2 tsk strösocker

1 vitlöksklyfta

2 msk soja

1 1/2 msk olja

Nötter

70 g cashewnötter

salt

Gör så här:

Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.

Grönsaker: Dela, kärna ur och strimla paprikan. Ansa salladslöken och rädisorna, strimla salladslöken och skiva rädisorna.

Skala rättikan och morötterna (släng skalet i komposten). Fortsätt att skala dem till tunna remsor.

Limedressing: Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Skala och riv ingefäran. Blanda limeskal och -saft med ingefära, socker, pressad vitlök, soja och oljan.

Koka nudlarna enligt förpackningen men spola dem inte kalla.

Nötter: Rosta nötterna i torr het panna med lite salt.

Grönsaker: Fräs paprika och salladslök mjuka i olja i en stekpanna. Sänk värmen och häll på limedressing, rättika, rädisor och morötter.

Strö över cashewnötter och servera med nudlar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!