4 portioner risnudlar
1 grön paprika
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 knippe rädisor
200 g rättika
2 morötter
1 1/2 msk olja
Limedressing
1 lime
1/2 msk riven ingefära
2 tsk strösocker
1 vitlöksklyfta
2 msk soja
1 1/2 msk olja
Nötter
70 g cashewnötter
salt
Gör så här:
Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
Grönsaker: Dela, kärna ur och strimla paprikan. Ansa salladslöken och rädisorna, strimla salladslöken och skiva rädisorna.
Skala rättikan och morötterna (släng skalet i komposten). Fortsätt att skala dem till tunna remsor.
Limedressing: Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Skala och riv ingefäran. Blanda limeskal och -saft med ingefära, socker, pressad vitlök, soja och oljan.
Koka nudlarna enligt förpackningen men spola dem inte kalla.
Nötter: Rosta nötterna i torr het panna med lite salt.
Grönsaker: Fräs paprika och salladslök mjuka i olja i en stekpanna. Sänk värmen och häll på limedressing, rättika, rädisor och morötter.
Strö över cashewnötter och servera med nudlar.