Recept: Morotspannkakor

Kultur och Nöje2016-05-30 08:00

1, 5 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

0,5 tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

2 msk smör

250 g finrivna morötter

1 tsk hel kummin eller fänkålsfrön

Blanda mjöl och salt.

Gör så här:

Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.

Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.

Blanda ner morötter och kummin eller fänkålsfrö i smeten.

Hetta upp stekpannan. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen.

Beräkna cirka 3/4 dl smet till en pannkaka. Stek på båda sidor till en ljust guldbrun färg.

Om man serverar dem med stekt fläsk och lingon påminner de om raggmunk. Vill man inte äta fläsk är det jättegott med gräddfil, lingon och rostade pumpakärnor till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!