Deg
1,5 dl vetemjöl
75 g margarin
1 msk kallt vatten
Fyllning
1 skivad lök
2 skivade morötter
1 skivad palsternacka
3 ägg
250 g keso
0,5 tsk salt
1 krm peppar, efter smak
0,5 dl riven ost
Gör så här:
Gör pajdegen, platta ut den till en fyrkant och låt den vila övertäckt i kylen cirka 30 minuter. Koka lök och rotsaker 3-4 minuter i lite saltat vatten. Låt rinna av.
Vispa sönder äggen. Blanda dem med keso, salt, peppar, lök och rotsaker. Bred ut fyllningen i en ugnssäker form. Strö över osten.
Kavla ut pajdegen ganska tunt. Skär eller sporra ut den till remsor. Lägg dem som ett galler över fyllningen och en kant runt om. Pensla gärna med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.