Recept: Lax- och chèvrepaj

Kultur och Nöje2016-01-04 08:00

Pajdeg:

2 1/2 dl vetemjöl

100 g smör

3 msk kallt vatten

Fyllning:

300 g laxfilé

25 g färsk spenat

150 g chèvre

1 dl dragon eller dill

3 ägg

2 1/2 dl matlagningsgrädde

1 tsk salt

2 krm peppar

Gör så här:

Mixa ingredienserna till pajdegen.

Tryck ut den i pajformen och låt vila i kylskåp minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 180 grader.

Skär laxen i centimetertjocka skivor och lägg lax, spenat och smulad chèvre i pajformen.

Lägg på hälften av dragonen.

Vispa ihop ägg, grädde, salt, peppar och slå över fyllningen.

Grädda i cirka 30–35 minuter.

Toppa med resterande dragon vid servering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!