Recept: Grön ärtsoppa med krasse

Kultur och Nöje2016-03-02 08:00

350 g skalad potatis

1 msk smör

3 krossade vitlöksklyftor

1 1/2 l vatten

1 1/2 tsk salt

150 g tinade gröna ärter

saft från 1/2 citron

nymalen vitpeppar

1 ask smörgåskrasse

4 löskokta ägg

Så här gör du

Skär den skalade potatisen i grova bitar. Fräs potatisen i en kastrull med smör och de krossade vitlöksklyftorna.

Slå på vatten, tillsätt salt och låt småkoka i ca 15 minuter.

Mixa soppan slät och ljusgrön med de tinade ärterna i en blender eller stavmixer. Smaksätt med citronsaft och vitpeppar.

Klipp över krasse och servera soppan med ljumna nykokta ägghalvor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!