Recept: Färs Bourguignon

Kultur och Nöje2015-12-29 08:00

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 morot

1-2 stjälkar blekselleri

0,5 tsk salt

2 msk rapsolja3 dl vatten

1 krm svartpeppar, nymald

400 g nötfärs

1 skiva sidfläsk

2 tsk kinesisk soja

20 st champinjoner, små

0,5 tsk timjan, torkad

1 dl rödvin

5 timjankvistar, färska

3 msk syltlök

2 msk oxfond, koncentrerad, med rödvin (Bong)

Gör så här:

Skala och hacka lök, vitlök och morot. Ansa och hacka sellerin. Fräs grönsakerna i olja i i en gryta.

Stek köttfärsen på medelstark värme under omrörning tills den bli grynig.

Lägg ner den i grytan.

Vispa ur pannan med lite av fonden, häll skyn i grytan. Tillsätt resten av fonden, vatten, syltlök och timjan. Koka under lock ca 25 minuter.

Strimla fläsket. Fräs fläsk och champinjoner. Låt det koka med 10 minuter.

Smaka av med lite soja, salt, peppar och rödvin mot slutet av kokningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!