2 msk ethiopian berbere kryddblandning
1 tsk salt (gärna rock salt)
3 msk rapsolja
4 kycklingbröstfiléer (à ca 125 g)
Vitlökssås
2 dl matlagningsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt (gärna rock salt)
1/2 tsk peppar (gärna tellicherry black pepper)
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Kyckling: Blanda berbere, salt och olja till en marinad.
Lägg kycklingbrösten i en form och häll över marinaden. Vänd runt så köttet täcks, låt marinera i 30 minuter i rumstemperatur.
Sås: Blanda yoghurt, vitlök, salt och peppar till en sås.
Kyckling: Ta upp kycklingen från marinaden. Stek kycklingen på medelvärme i stekpannan tills den blir gyllenbrun.
Tillaga kycklingen i ugnen till 65 grader i innertemperatur.
Servera med ris eller couscous och sallad.