Recept: Etiopisk kyckling

Kultur och Nöje2016-03-15 08:00

2 msk ethiopian berbere kryddblandning

1 tsk salt (gärna rock salt)

3 msk rapsolja

4 kycklingbröstfiléer (à ca 125 g)

Vitlökssås

2 dl matlagningsyoghurt

1 pressad vitlöksklyfta

1 krm salt (gärna rock salt)

1/2 tsk peppar (gärna tellicherry black pepper)

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Kyckling: Blanda berbere, salt och olja till en marinad.

Lägg kycklingbrösten i en form och häll över marinaden. Vänd runt så köttet täcks, låt marinera i 30 minuter i rumstemperatur.

Sås: Blanda yoghurt, vitlök, salt och peppar till en sås.

Kyckling: Ta upp kycklingen från marinaden. Stek kycklingen på medelvärme i stekpannan tills den blir gyllenbrun.

Tillaga kycklingen i ugnen till 65 grader i innertemperatur.

Servera med ris eller couscous och sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!