Recept: Bönpytt med knäckta ägg

Kultur och Nöje2016-01-02 08:00

1 zucchini

1 röd paprika

1 grön paprika

1 gul lök

1 aubergine

1 dl olivolja

4 vitlöksklyftor

0,5 tsk spiskummin, malen

1 lagerblad

1 tsk timjan

salt och peppar

1,5 dl vitt vin

4 dl krossade tomater

3 dl röda bönor, kokta

1 röd chilifrukt

1 msk balsamvinäger

4 ägg

Gör så här:

Använd en vid kastrull eller djup stekpanna.

Skär zucchini, paprikor och aubergine i bitar. Hacka löken.

Lägg aubergine och lök i pannan och salta lätt.

Stek cirka fem minuter i hälften av oljan.

Tillsätt resten av oljan om du vill och stek även zucchini, lök och paprika några minuter.

Presssa i vitlök och krydda. Stek någon minut till.

Häll på vin och krossade tomater.

Tillsätt lagerblad, finhackad chili och balsamvinäger.

Låt sjuda på svag värme 20 minuter.

Tillsätt bönorna.

Knäck i 4 ägg och låt småputtra tills äggvitorna är vita men gulan fortfarande är lite lös.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!