1 zucchini
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
1 aubergine
1 dl olivolja
4 vitlöksklyftor
0,5 tsk spiskummin, malen
1 lagerblad
1 tsk timjan
salt och peppar
1,5 dl vitt vin
4 dl krossade tomater
3 dl röda bönor, kokta
1 röd chilifrukt
1 msk balsamvinäger
4 ägg
Gör så här:
Använd en vid kastrull eller djup stekpanna.
Skär zucchini, paprikor och aubergine i bitar. Hacka löken.
Lägg aubergine och lök i pannan och salta lätt.
Stek cirka fem minuter i hälften av oljan.
Tillsätt resten av oljan om du vill och stek även zucchini, lök och paprika några minuter.
Presssa i vitlök och krydda. Stek någon minut till.
Häll på vin och krossade tomater.
Tillsätt lagerblad, finhackad chili och balsamvinäger.
Låt sjuda på svag värme 20 minuter.
Tillsätt bönorna.
Knäck i 4 ägg och låt småputtra tills äggvitorna är vita men gulan fortfarande är lite lös.