600 g fiskfilé t ex lax och gös
0,5 dl färskpressad limejuice
0,5 tsk salt
2 stora gula lökar
1 stor vitlöksklyfta
2 gröna chilifrukter (valfri styrka)
2 msk olivolja
1 paket krossade tomater (à 500 g)
2 msk konc fiskfond
0,5 dl finhackad persilja
0,5 dl finhackad koriander
1 burk kokosmjölk (à 400 g)
2 dl vatten
150 g skalade räkor
4 salladslökar
Gör så här:
Skär fisken i 2-3 cm stora tärningar. Blanda med limejuice och salt.
Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
Fräs grönsakerna på svag värme i olivolja. Tillsätt krossade tomater, fiskond, persilja och koriander. Låt sjuda i ca 10 minuter.
Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 6-7 minuter. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.
Strimla och strö över salladslöken. Smaka ev av med salt och peppar.
Servera grytan med kokt ris och het chilisås.