Räk- och fiskgryta

Kultur och Nöje2015-10-01 08:00

600 g fiskfilé t ex lax och gös

0,5 dl färskpressad limejuice

0,5 tsk salt

2 stora gula lökar

1 stor vitlöksklyfta

2 gröna chilifrukter (valfri styrka)

2 msk olivolja

1 paket krossade tomater (à 500 g)

2 msk konc fiskfond

0,5 dl finhackad persilja

0,5 dl finhackad koriander

1 burk kokosmjölk (à 400 g)

2 dl vatten

150 g skalade räkor

4 salladslökar

Gör så här:

Skär fisken i 2-3 cm stora tärningar. Blanda med limejuice och salt.

Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka chilifrukten.

Fräs grönsakerna på svag värme i olivolja. Tillsätt krossade tomater, fiskond, persilja och koriander. Låt sjuda i ca 10 minuter.

Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 6-7 minuter. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.

Strimla och strö över salladslöken. Smaka ev av med salt och peppar.

Servera grytan med kokt ris och het chilisås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!