Rabarberpaj med brynt smör

Kultur och Nöje2015-06-03 08:00

500 g rabarber i bitar

150 g smör

1 1/2 dl havregryn

1 1/2 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1/2 dl ljus sirap

2 msk mjölk

1 krm salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Lägg rabarbern i en smord ugnssäker form.

Smält smöret i en kastrull. Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Ta från värmen.

Rör ner havregryn, socker, vetemjöl, bakpulver, sirap, mjölk och salt i det brynta smöret.

Klicka smeten över rabarbern.

Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 45 minuter.

Servera gärna pajen med vaniljglass eller vaniljsås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!