4 tortillas
2 dl riven ost, t ex mozzarella eller lagrad ost
8 basilikablad
olja till stekning
Sötpotatis-spread:
1 liten sötpotatis (ca 300 g)
1 vitlöksklyfta
3 msk crème fraiche
1 msk riven färsk ingefära
salt och svartpeppar
chilipeppar
Broccolipesto:
250 g broccoli
1 kruka basilika
1 kruka mynta
50 g pinjenötter
75 g riven parmesanost
2,5 dl olivolja
salt och svartpeppar
Gör så här:
Sötpotatis-spread: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka tillsammans med vitlöksklyftan tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Mixa till en slät puré eller mosa med en gaffel. Rör ner crème fraiche och ingefära. Smaka av med salt, peppar och ev chilipeppar.
Broccolipesto: Mixa broccolin i bitar till ett smul i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna utom oljan och mixa lite till. Häll i oljan medan maskinen går. Smaka av peston med salt och peppar.
Bred sötpotatisen på ena halvan av bröden och bred peston ovanpå. Strö över riven ost och vik ihop. Stek quesadillan i olja 1–2 min per sida, tills fyllningen är varm och osten smält. Servera med en grönsallad.