Quesadilla med sötpotatis och broccolipesto

Kultur och Nöje2015-10-21 08:00

4 tortillas

2 dl riven ost, t ex mozzarella eller lagrad ost

8 basilikablad

olja till stekning

Sötpotatis-spread:

1 liten sötpotatis (ca 300 g)

1 vitlöksklyfta

3 msk crème fraiche

1 msk riven färsk ingefära

salt och svartpeppar

chilipeppar

Broccolipesto:

250 g broccoli

1 kruka basilika

1 kruka mynta

50 g pinjenötter

75 g riven parmesanost

2,5 dl olivolja

salt och svartpeppar

Gör så här:

Sötpotatis-spread: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka tillsammans med vitlöksklyftan tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Mixa till en slät puré eller mosa med en gaffel. Rör ner crème fraiche och ingefära. Smaka av med salt, peppar och ev chilipeppar.

Broccolipesto: Mixa broccolin i bitar till ett smul i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna utom oljan och mixa lite till. Häll i oljan medan maskinen går. Smaka av peston med salt och peppar.

Bred sötpotatisen på ena halvan av bröden och bred peston ovanpå. Strö över riven ost och vik ihop. Stek quesadillan i olja 1–2 min per sida, tills fyllningen är varm och osten smält. Servera med en grönsallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!