Pumpkin pie - en amerikansk klassiker

Foto: Matthew Mead

Kultur och Nöje2015-10-30 14:00

Receptet gäller för 10 bitar. Grundreceptet kommer från Arlaköket.

3 dl vetemjöl

2 msk strösocker

125 g smör

1 äggula

Fyllning:

4 dl grovhackad pumpa

2 ägg

2 dl strösocker

1 tsk kanel

1 tsk malen ingefära

1 krm salt

2 msk vetemjöl

2 dl vispgrädde

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 minuter. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!