Pumpasoppa med parmesan och salvia

Kultur och Nöje2015-10-22 08:00

500 g butternutpumpa, skalad och delad i mindre bitar

10 cm purjolök, strimla den vita delen tunt

1 klyfta vitlök, tunt skivad

2 kvistar färsk timjan

1 lagerblad

1,5 l höns- eller grönsaksbuljong

salt

1 dl pumpakärnor, saltrostade

1 dl parmesanost, riven

2 msk honung

12 blad salvia

smör att steka i

Gör så här:

Fräs lök, vitlök och timjan i olja tills löken är genomskinlig.

Tillsätt pumpa och buljong och låt koka på medelvärme tills pumpan är mjuk.

Mosa lätt med gaffel och smaka av med salt.

Bryn smöret i stekpanna och tillsätt salvia, lyft sedan upp salviabladen och låt rinna av på papper.

Häll soppan i djupa tallrikar och toppa med parmesan, pumpakärnor, honung och salviablad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!