Till varmrätt har Svante Lindqvist valt en riktig klassiker, Biff Stroganoff. Liksom förrätten har han valt en rätt med rysk touch, inspirerad av sina matupplevelser som ung på ryska restauranger i Paris. Svante serverar rätten med ris, saltgurka och persilja.
500 g mört nötkött, till exempel ryggbiff
25 g smör
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 strimlade gula lökar
10-15 färska champinjoner
3 msk tomatpuré
3 msk fransk senap
2 msk ox- eller kalvfond
1,5 dl vatten
2,5 dl grädde eller crème fraîche, som ger en syrligare smak.
Smör till stekning
Skär köttet i strimlor. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i köttet, men inte för mycket åt gången. Då blir det bara vätska och köttet kokar istället för steks. Bryn köttet, salta och peppra. Ställ åt sidan. Strimla löken och skiva champinjonerna. Bryn i smör i en stekgryta eller liknande. Lyft i köttet. Tillsätt tomatpuré, senap och vatten. Puttra ihop 15 minuter. Tillsätt font och grädde, smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Servera med kokt ris, saltgurka och finhackad persilja.