Portabello med spenat och mozzarella

Kultur och Nöje2015-07-09 08:00

4 stora portabellosvampar

1 dl pinjenötter

4 msk grillad paprika i olja

3 vitlöksklyftor

1 tsk oregano

2 msk soja

1 dl balsamvinäger

1 dl olivolja

65 g babyspenat

200 g mozzarella

salt och peppar

Gör så här:

Ta bort foten på svampen. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna.

Skala och pressa en vitlöksklyfta. Blanda ner i en bunke tillsammans med oregano, soja, balsamvinäger och olivolja. Vänd runt svamparna i marinaden.

Fräs två skalade och pressade vitlöksklyftor i olja i en stekpanna någon minut. Vänd ner spenaten och låt den mjukna. Krydda med salt och peppar. Skär mozzarellan i skivor.

Lägg svamparna på grillen med undersidan ner några minuter. Ta av från grillen.

Fördela fräset och mozzarellan över svamparna. Lägg tillbaka på grillen, gärna under lock. Grilla tills mozzarellan smält.

Toppa burgarna med pinjenötter och grillad paprika.

Servera gärna i baguette.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!