Pestopaj

Kultur och Nöje2015-07-31 08:00

1 ½ dl kokosmjöl

1 ½ dl pofiber

1 msk linfrön

125 g smör

1 msk vatten

3 st ägg

3 dl havredryck eller mjölk

2 dl lagrad ost, riven

¾ dl basilikapesto

salt

svartpeppar

½ dl pumpafrön

färsk basilika

Gör så här:

Blanda kokosmjöl, pofiber och linfrön.

Tärna smöret och tillsätt tillsammans med vattnet, mixa ihop allt till en deg, gärna i matberedare.

Tryck ut i pajform och låt stå kallt ca 15 minuter, förgrädda sedan i ca 10 minuter, 200 grader.

Blanda ägg, havredryck eller mjölk, ost och pesto.

Vispa ihop lätt med en gaffel, smaksätt med salt och peppar.

Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen (200 grader) ca 15 minuter, tag ut pajen och strö över pumpafrön.

Grädda pajen ytterligare 15 minuter eller tills den fått fin färg.

Garnera med basilika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!