1 ½ dl kokosmjöl
1 ½ dl pofiber
1 msk linfrön
125 g smör
1 msk vatten
3 st ägg
3 dl havredryck eller mjölk
2 dl lagrad ost, riven
¾ dl basilikapesto
salt
svartpeppar
½ dl pumpafrön
färsk basilika
Gör så här:
Blanda kokosmjöl, pofiber och linfrön.
Tärna smöret och tillsätt tillsammans med vattnet, mixa ihop allt till en deg, gärna i matberedare.
Tryck ut i pajform och låt stå kallt ca 15 minuter, förgrädda sedan i ca 10 minuter, 200 grader.
Blanda ägg, havredryck eller mjölk, ost och pesto.
Vispa ihop lätt med en gaffel, smaksätt med salt och peppar.
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen (200 grader) ca 15 minuter, tag ut pajen och strö över pumpafrön.
Grädda pajen ytterligare 15 minuter eller tills den fått fin färg.
Garnera med basilika.