Pastagratäng Ziti

Kultur och Nöje2015-07-17 08:00

300 g pasta (t ex penne eller rigatoni)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 burkar krossade tomater (à 400 g)

2 msk balsamvinäger

2 mozzarella (à 125 g)

1 dl grovhackad basilika (1 dl motsvarar ca 1 kruka)

3 msk olivolja

salt

nymalen svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Skala och finhacka lök och vitlök.

Stek lök och vitlök ca 2 minuter.

Tillsätt krossade tomater och balsamvinäger. Låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

Skär mozzarellan i skivor.

Häll av pastan och blanda med såsen. Varva pasta, hälften av mozzarellan och basilika i en ugnssäker form. Toppa med resten av mozzarellan.

Tillaga mitt i ugnen 20–25 minuter.

Servera gärna med ruccola och en balsamvinägerdressing.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!