300 g pasta (t ex penne eller rigatoni)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
2 msk balsamvinäger
2 mozzarella (à 125 g)
1 dl grovhackad basilika (1 dl motsvarar ca 1 kruka)
3 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek lök och vitlök ca 2 minuter.
Tillsätt krossade tomater och balsamvinäger. Låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Skär mozzarellan i skivor.
Häll av pastan och blanda med såsen. Varva pasta, hälften av mozzarellan och basilika i en ugnssäker form. Toppa med resten av mozzarellan.
Tillaga mitt i ugnen 20–25 minuter.
Servera gärna med ruccola och en balsamvinägerdressing.