Pastagratäng med rökt lax och spenat

Kultur och Nöje2015-08-13 08:00

500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini)

2 msk smör

3 msk vetemjöl

8 dl mjölk (3 procentig)

1 krm riven muskotnöt

1/2 tsk salt

1/2 krm svartpeppar

200 g kallrökt lax

200 g fryst bladspenat (tinad)

250 g körsbärstomater

2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost)

färsk basilika till garnering

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225°C.

Blötlägg pastan i kallt vatten.

Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget, under vispning.

Koka upp och låt koka på svag värme tills såsen tjocknar, cirka 5 minuter. Rör om då och då så det inte bränner i botten.

Krydda med muskot, salt och peppar.

Skär laxen i strimlor. Häll av pastan.

Blanda lax, pasta, spenat och tomater med såsen i en smord ugnssäker form. Strö över riven ost.

Ställ in i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

Garnera pastagratängen med färsk basilika. Servera gärna med en fräsch grönsallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!