4 port pasta (gärna penne)
1/2 purjolök
ca 500 g kycklingfärs
1/2 msk olja
salt och peppar
390 g oliv pastasås
2 dl crème fraiche
1/2 påse broccoli (à 425 g)
1/2 ask gräslök (à 20 g)
Så här gör du
1.Sätt ugnen på 225°C.
2.Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, men korta ner koktiden ett par minuter.
3.Ansa och skiva purjolöken.
4.Stek kycklingfärsen och purjolöken i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll över pastasåsen och låt det bli varmt.
5.Häll pastan i en ugnssäker form och därefter kycklingsåsen. Toppa med crème fraiche. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
6.Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen.
7.Hacka gräslöken och strö över gratängen och servera.