Pastagratäng med kycklingfärs

Kultur och Nöje2015-04-13 08:00

4 port pasta (gärna penne)

1/2 purjolök

ca 500 g kycklingfärs

1/2 msk olja

salt och peppar

390 g oliv pastasås

2 dl crème fraiche

1/2 påse broccoli (à 425 g)

1/2 ask gräslök (à 20 g)

Så här gör du

1.Sätt ugnen på 225°C.

2.Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, men korta ner koktiden ett par minuter.

3.Ansa och skiva purjolöken.

4.Stek kycklingfärsen och purjolöken i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll över pastasåsen och låt det bli varmt.

5.Häll pastan i en ugnssäker form och därefter kycklingsåsen. Toppa med crème fraiche. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.

6.Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen.

7.Hacka gräslöken och strö över gratängen och servera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!