Pasta pollognese

Kultur och Nöje2015-12-02 08:00

4 port spaghetti

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 morötter

1 msk olivolja

ca 500 g kycklingfärs

2 msk tomatpuré

1/2 tsk salt

1 krm peppar

1 tsk timjan

1 burk körsbärstomater (à 400 g)

2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)

1 förp majskorn (à 150 g)

1/2 krispsallad

Gör så här:

Sätt på en kastrull med vatten till pastan.

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn.

Stek alla grönsaker i olivolja i en gryta några minuter. Tillsätt färs och tomatpuré.

Stek ytterligare några minuter under omrörning.

Krydda med salt, peppar och timjan.

Blanda ner tomater och buljong och låt koka cirka 15 minuter under lock. Smaka eventuellt av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Låt majsen rinna av. Blanda den med skuren sallad. Ringla gärna över lite olivolja och vinäger. Salta och peppra.

Servera pollognesen med spaghetti och sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!