Pasta med salsiccia, tomat och fetaost

Snabbt och gott. Pasta med salsiccia, italiensk kryddkorv. Snabbare än det mesta.

Snabbt och gott. Pasta med salsiccia, italiensk kryddkorv. Snabbare än det mesta.

Foto: Malin Sandman

Kultur och Nöje2015-11-24 13:00

Recept för 4 portioner:

4 salsicciakorvar, delade

300 g blandtomater delade

2 nävar färsk basilika

1 dl olivolja

1 pressad vitlök

1-2 tsk balsamvinäger

salt/peppar

pasta

Topping: fetaost och några basilikablad

Koka upp pastan. Dela körsbärstomaterna och korven. Häll i olivolja i en bunke med, basilikablad, vitlök, balsamvinäger och salt/peppar. Mixa ihop.

Stek på korven några minuter. När pastan nästan är klar vänder du ner tomaterna i pannan med korven och saltar/pepprar lite. Häll bort vattnet från pastan och blanda ihop med korven och tomaterna.

Häll över basilikadressingen och rör om. (Brukar spara lite basilikadressing för den som vill ringla över mer på sin pasta). Sedan är det bara att servera pastan med lite smulad fetaost och basilikablad.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!